10 Avantaje sa Cumpari o Masina prin Leasing Auto

10 Avantaje sa Cumpari o Masina prin Leasing Auto

Exista numeroase situatii in care, apelarea la un leasing auto reprezinta varianta cea mai buna pentru a avea parte de masina mult dorita. Ai parte in acest fel de multe avantaje, dar exista si unele puncte slabe. Daca vrei sa le cunosti pe fiecare dintre ele, inainte de a trece la fapte, tot ce trebuie sa faci este sa citesti randurile urmatoare, care iti vor aduce multe lamuriri in acest sens.

 

  1. Plati rate lunare fixe

Gasesti numeroase anunturi sau site-uri care se ocupa cu inchirirea de masini leasing, asa ca nu ar trebui sa fie prea dificila alegerea unei variante care sa te multumeasca. Si, cel mai important dintre toate este faptul ca ai plati lunare mult mai reduse. Acestea sunt chiar si cu pana la 60% mai avantajoase decat daca ai fi optat pentru achizitionarea unei masini. Poti alege pentru plata lunara fixa, astfel sti in fiecare luna cat ai de plata pentru masina achizitionata.

 

2. Gama variata de masini din care poti alege

Atunci cand vine vorba despre masini leasing Romania, ai avantajul de a putea conduce practic orice masina doresti. Chiar daca in mod normal nu ti-ai putea permite o astfel de achizitie, daca optezi pentru masini leasing iti poti vedea visul cu ochii.

 

3. Mentenanta redusa

Un alt avantaj se refera la faptul ca nu va trebui sa iti faci griji referitor la costurile legate de reparatia autoturismului, iar mentenanta este redusa. Mai mult chiar, in unele cazuri sunt producatori care le ofera clientilor sai posibilitatea de intretinere gratuita in primul an. Avand in vedere ca acestea sunt verificate, mentenanta va fi redusa.

 

4. Masini verificate cu garantie 12 luni

Intotdeauna, cand optezi pentru un leasing auto, nu vei avea parte de autoturisme uzate. Dimpotriva, dupa cum spuneam ceva mai sus, ai posibilitatea sa te afli la volanul masinii visurilor tale, un model nou si foarte rezistent din toate punctele de vedere. La finalul contractului, tot ce trebuie sa faci este sa returnezi masina companiei cu care ai incheiat contractul si, eventual, poti semna unul nou, pentru un alt model, mult mai performant. Nu va mai trebui sa postezi anunturi sau sa iti anunti cunoscutii si prietenii ca vrei sa iti vinzi masina, sa stai cu stresul ca nu reusesti sa o vinzi avantajos pentru tine si multe altele. Pur si simplu o duci inapoi la respectiva companie si gata, problema este rezolvata.

 

5. Avantaje fiscale

Cei care vor sa foloseasca respectivul autoturism luat in leasing pentru afacerea lor, pot avea chiar mai multe avantaje. Astfel, cel mai important dintre ele este faptul ca plata integrala leasingului poate fi decontata, ca deduceri fiscale. In acest fel, practic, nu scoti niciun ban din buzunarul propriu.

 

6. Masini SH cu putini ani de rulare

Esti pasionat de masini si adori sa conduci autoturisme noi, care sa atraga toate privirile, si care sa aiba acele caracteristici tehnice de invidiat? Nimic mai simplu, tot leasingul auto este cea mai buna decizie pentru tine si in acest sens. Mai exact, cam la aproximativ trei ani de zile vei putea schimba autoturismul cu unul mai noi, mai performant, dotat cu cele mai noi tehnologii si functii de siguranta. Ce ai putea sa iti doresti mai mult?

De asemenea, tot leasingul auto este “responsabil” de masini diverse, carora chiar nu ai ce sa le reprosezi din punctul de vedere al calitatii si a fiabilitatii.

 

7. Credit auto doar cu buletinul

Poti lua un leasing auto doar cu buletinul, este atat de simplu.

Un credit auto nu este neaparat cea mai buna solutie pentru tine, pentru ca la final, ramai cu masina “pe cap”, si exista riscul destul de mare ca aceasta sa nu mai fie pe placul tau, sa nu mai raspunda cerintelor tale si ale celorlalti membri ai familiei. A apela la un leasing auto este si de aceasta data solutia castigatoare. Vei plati un avans mic, de maxim 30%, dar ceea ce iti va aduce o rata lunara mai mica. Evident, exista si varianta de apela la masini luate in leasing fara avans, dar rata va fi ceva mai mare in acest caz. Tu trebuie sa analizezi si sa observi care este varianta care se potriveste cel mai bine cu ceea ce iti doresti.

 

8. Posibilitate asigurare gratuita

Cele mai multe contracte de leasing de la noi din tara sunt prevazute cu asigurarea GAP gratuita. Aceasta este cea care iti asigura protectia de care ai nevoie in cazul unor incidente neplacute care vor aparea pe neprevazute, cum ar fi furtul masinii pe perioada contractului de leasing sau poate un incident auto cu dauna totala. Evident, avantajele sunt numeroase si mult superioare partilor mai putin placute ale unui contract de leasing. Ele insa exista, asa ca ne facem datoria sa ti le prezentam si pe acestea.

 

9. Avans 0%

Dupa cum aminteam mai sus, multe dintre companiile de leasing auto percep un avans celor care opteaza pentru inchirierea unei masini in acest fel. Desi acesta nu are o valoare ridicata, si presupune o rata lunara mai mica, este posibil ca pentru tine aceasta suma sa fie una prea mare si sa renunti la aceasta posibilitate, tocmai din cauza acestei cauze. La Euroleasing poti cumpara masini si fara avans ca persoana fizica.

 

10. Plata flexibila rate

Din pacate, unii dintre romani nu se impaca prea bine cu plata ratelor lunare si nici cu respectarea conditiilor contractuale. Daca stii ca esti o astfel de persoana, cu riscul de a te supara, mai bine renunta la gandul unei masini prin leasing. In cazul in care nu respecti toate cele trecute in contract, exista riscul ca respectiva companie de leasing sa isi valorifice bunul. Da, aici chiar nu se aplica expresia preferata a multora, “merge si asa”. Compania de leasing auto pentru care ai optat nu are obligatia sa acopere si acele costuri legate de exploatarea masinilor solicitate. Astfel, daca este nevoie de unele reparatii sau politele de asigurare, tu tei vei ocupa de ele. Mai exact, in sarcina ta care mentenanta masinilor, ceea ce uneori poate fi destul de scump.

 

Dupa cum ai observat, exista atat avantaje, cat si dezavantaje atunci cand optezi pentru un leasing auto. Tu stii cel mai bine daca ti se potriveste sau nu, iar daca raspunsul este unul afirmativ, analizeaza cu atentie oferta pentru a incheia un contract avantajos pentru tine, din toate punctele de vedere!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Lasa datele de contact si te sunam noi!

    Call Now Button